Регистрация

Пиле и скариди в сос от червено вино

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
402
Оцени рецептата

1,3 – 1,5 кг пилешко месо, нарязано на порции

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч брашно

1/2 ч масло или маргарин

1 голяма глава ситно нарязан лук

2 скилидки чесън, обелени и счукани

3 с.л. нарязан магданоз

3/4 ч червено вино

1/2 ч.л. италиански подправки

226 г консерва доматен сос

1 ч.л. сушен босилек

450 г сурови, обелени и почистени скариди

 

1. Измийте пилето и подсушете. Оставете настрана.

2. В найлонова торбичка се комбинират солта, черния пипер и брашното. Покрийте всяка порция пилешко с овкусеното брашно.

3. Разтопете маслото в голям съд, подходящ за микровълновата фурна, върху керамичен котлон.

4. Добавете парчета пилешко и запържете от всички страни до златисто кафяво.

5. Извадете месото оставете настрана. Добавете лука и чесъна в съда. Сложете в микровълновата фурна, непокрито, за 1 1/2 минути или докато лукът омекне.

6. Добавете нарязан магданоз, виното, подправките, доматения сос и босилека при сотирания лук. Разбъркайте.

7. Добавете заделеното месо и стоплете в микровълновата фурна за 12 - 15 минути или докато пилето омекне.

8. Извадете парчетата пиле и сложете в чиния за сервиране.

9. Добавете скаридите във винения сос и сгорещете непокрити в микровълновата фурна за 3 минути или докато сосът образува мехурчета, а скаридите са порозовели. (Не преварявайте скаридите, за да не се втвърдят.)

10. Отстранете всички мазнини от повърхността на соса. Изсипете соса със скариди върху парчетата пиле и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта