Пиле в пергамент
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
3 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. джинджифилов сок (обелете пресен корен джинджифил, а след това го прокарайте през преса за чесън)
1/4 ч.л. захар
Кипяща вода
225 г пресни соеви кълнове
6 стръка зелен лук с перата, нарязани на 5 см дължина
1/3 ч нарязани орехи
8 парчета пергаментова хартия, квадратни, с размер 20 см
Нарежете пилето на тънки, тесни ивици, с дължина около 7 см. Смесете соевия сос, джинджифиловия сок и захарта в голяма купа, добавете пилешкото и се оставя да престои 30 минути. Междувременно, налейте врящата вода върху кълновете и се оставя да престои една минута. Отцедете; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Смесете много добре пилешкото с кълновете, зеления лук и орехите. Поставете около 1/2 кафена чашка от пилешката смес в центъра на всеки квадрат пергамент. Прегънете върху сместа, така че да се получи пакет. Намажете леко с мазнина. Слепете хубаво краищата. Сложете пакетите със слепения край надолу на един слой върху решетката за готвене на пара. Поставете решетката в голяма тенджера с кипяща вода. (Нивото на водата не трябва да достига пакетите.) Покрийте и задушете на пара за около 7 минути или докато пилето омекне. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ