Печено свинско филе с кайсиева глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г сушени кайсии
1 пръчка канела, 7 см
1/2 лимон, без семките
1/2 ч вода
1 ч кайсиев нектар
2 с.л. портокалов сок
3 с.л. мед
3 кг свинско филе
1. Сложете сушените кайсии, канелата, сока от половин лимон, останалата част от половината лимон, нарязан на четвъртинки, заедно с водата в средно голям топлоустойчив, неметален съд.
2. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 8 минути или докато кайсиите омекнат. Извадете пръчката канела и парчетата лимон.
3. Добавете кайсиевия нектар, портокаловия сок и меда. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути.
4. Намажете свинското с глазурата и сложете непокрито, в плитка, топлоустойчива, неметална тавичка в микровълновата фурна около 1 час или докато термометър, поставен в най-дебелата част на месото регистрира 75С.
5. Докато месото се пече, мажете често с глазурата. Извадете месото в чиния.
6. Оставете да престои увито в алуминиево фолио 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ