Регистрация

Печено свинско филе с кайсиева глазура

Автор:
Силвето
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
421
Оцени рецептата

340 г сушени кайсии

1 пръчка канела, 7 см

1/2 лимон, без семките

1/2 ч вода

1 ч кайсиев нектар

2 с.л. портокалов сок

3 с.л. мед

3 кг свинско филе

 

1. Сложете сушените кайсии, канелата, сока от половин лимон, останалата част от половината лимон, нарязан на четвъртинки, заедно с водата в средно голям топлоустойчив, неметален съд.

2. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 8 минути или докато кайсиите омекнат. Извадете пръчката канела и парчетата лимон.

3. Добавете кайсиевия нектар, портокаловия сок и меда. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути.

4. Намажете свинското с глазурата и сложете непокрито, в плитка, топлоустойчива, неметална тавичка в микровълновата фурна около 1 час или докато термометър, поставен в най-дебелата част на месото регистрира 75С.

5. Докато месото се пече, мажете често с глазурата. Извадете месото в чиния.

6. Оставете да престои увито в алуминиево фолио 15 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта