Регистрация

Печено пиле и киви с малинова глазура

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

Малинов сос

За пилето:

2 цели пилета, разполовени

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч масло, разтопено

4 средно големи кивита, обелени и нарязани на филийки

 

Поръсете пилешкото със сол и пипер. Поставете парчетата месо с кожата нагоре на един слой в плитка тавичка. Намажете малко масло върху пилето после изпечете на 200С, като мажете често с масло, за около 45 минути или докато пилето омекне. Отстранете излишната мазнина. Полейте с малиновия сос. Повторете, като използвате соковете от тавата. Покрийте с киви, като използвате по едно киви за половин пиле. Върнете във фурната и печете около 3 минути или докато плодовете и пилето са добре глазирани.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта