Регистрация

Печени сладки червени и жълти чушки

Автор:
jordana
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
930
Оцени рецептата

2 средни сладки червени чушки

2 средни сладки жълти чушки

1 средна глава лук, фино нарязан

1 консерва (800 г) натрошени домати, добре отцедени

1/4 ч прясно нарязан магданоз

1/4 ч + 2 с.л. зехтин

3 с.л. кедрови ядки

4 скилидки чесън, ситно нарязан

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч галета

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Леко намажете с масло тава с размери 23 х 33 см. Отрежете върховете на чушките; изхвърлете дръжката и нарежете фино върховете на чушките. Нарежете всяка чушка надлъжно на шест. Сложете парчетата с нарязаната страна нагоре, в намазаната с мазнина тавичка; оставете настрана. Смесете нарязаните върхове, лука, доматите, магданоза, 1/4 чаена чаша зехтин, кедровите ядки, чесъна, солта и черния пипер в средна купа. Сложете равни количества от сместа във всяко от парчетата чушка. Печете в предварително загрята фурна за 25-30 минути или докато леко омекнат. Поръсете с галета и останалите 2 с.л. масло. Печете още 10 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта