Регистрация

Печени миди с мариновани краставички и люти чушки

Автор:
roni
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
771
Оцени рецептата

450 г миди

сол

бял пипер

2 с.л. зехтин

За маринованите краставички:

1 стрък лимонова трева

1/2 ч оризов оцет

1/4 ч захар

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

2 краставици, средно големи

1 леко люто чушле; почистено от семената, наситнено

1 червена люта чушка, почистена от семената, наситнена

2 ч.л. кориандър, наситнен

2 ч.л. босилек, пресен; наситнен

2 ч.л. мента, прясна; наситнена

1/3 ч лимонов сок

сол

бял пипер

 

Нарежете стръка лимонова трева тънко напречно. Обелете и разполовете надлъжно краставиците, след това отстранете семената и нарежете тънко напречно. За маринованите краставички: Сложете лимоновата трева, оцета, захарта, червения пипер и 1/2 чаша вода в тенджера и оставете да заври; намалете котлона и оставете да къкри, докато се редуцира до 1/2 чаша. Прецедете сместа в купа и се охлажда леко, изхвърлете твърдите частици. Добавете останалите съставки за соса. Поръсете мидите с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка бял пипер. Сгорещете една супена лъжица олио в уок или незалепващ тиган. Сотирайте мидите, като ги обърнете веднъж, докато се запекат. Сложете по лъжица от маринованите краставички във всяка чиния за сервиране. Подредете отгоре мидите и поднесете веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта