Регистрация

Печени миди

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
230
Оцени рецептата

12 миди

2 ч.л. масло или маргарин

1/4 чаша ситно нарязан лук

1 скилидка чесън, обелен и смлян

1 яйце, леко разбито

1/4 чаша галета, подправена

1/8 чаена лъжичка листа риган, сушени

1/3 чаша галета, подправена

2 ч.л. масло или маргарин, разтопено

 

Премахнете едната половинка на черупките на мидите и ги нарежете наедро. Заделете мидите и черупките настрана.

В средна, топлоустойчива, неметална смесителна купа, сложете 2 супени лъжици масло. Разтопете в микровълновата фурна за 30 секунди или докато се разтопи.

Добавете лука и чесъна. Сгорещете, открити в микровълновата фурна за 3 минути или докато лука омекнат. Добавете яйцето, 1/4 чаша галета, накълцаните миди и риган при сместа с лука.

Насипете с лъжица сместа в запазените черупки. Сложете черупките върху топлоустойчива, неметална чиния за сервиране.

В малка купа се комбинират 1/3 чаша овкусена галета и 2 супени лъжици разтопено масло. Поръсете с масло галета върху мидената смес.

Сгорещете открити в микровълнова фурна за 5 минути или докато се стоплят хубаво.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта