Регистрация

Печени аспержи

Автор:
яна маринова
|
Дата:
07 Dec
|
Видяна:
952
Оцени рецептата

2 кг аспержи

4 с.л. зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

2 ч.л. балсамов оцет

 

Загрейте фурната до 225С. Подрежете краищата на аспержите и, ако е необходимо, обелете стеблата. Смесете аспержите с масло и подправете със сол и черен пипер в плитка тава. Разпределете ги на равномерен слой по дъното. Печете 10 - 15 минути, докато омекнат и покафенеят, като разклатите съда веднъж по време на печенето. Поръсете с балсамов оцет и разбъркайте. Опитайте и регулирайте подправките. Оставете да изстине до стайна температура; поднесете до 2 часа.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта