Регистрация

Печена пълнена пуйка

Автор:
Жана
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
623
Оцени рецептата

5 кг пуйка

Сол и черен пипер

4 ч плънка

 

1. Ако пуйката е замразена, може да се размрази, като се постави в хладилника в продължение на една нощ или докато се размрази.

2. Измийте пуйката и се поръсва отвътре със сол и пипер.

3. Напълнете с плънката, без да препълвате. Завържете краката. Вържете крилата и краката към тялото.

4. Пригответе топлоустойчива, неметална чиния или малка тенджера с капак, подходяща за микровълновата фурна.

5. Сложете пуйката с гърдите надолу в съда.

6. Сгорещете, непокрито, за половината време от цялото готвене, за 3 минути на килограм. (Общо около 36 мин.)

7. Обърнете пуйката с гърдите нагоре и продължете да готвите, покрита с хартиена кърпа за останалата половина от времето за готвене, 3 допълнителни минути на килограм.

8. Извадете и поставете термометър в месото, без да докосва никакви кости. Трябва да показва 70С.

9. Ако температурата не е 70С, върнете пуйката в микровълновата фурна за още няколко минути, докато е достигната правилната температура.

10. Оставете пуйката да престои покрита с алуминиево фолио при стайна температура от 20 до 30 минути, за да завършите готвенето. Вътрешната температура на пуйката трябва да бъде 75С след престояване.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта