Печен сос за парти
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 погача черен хляб
5 стръка зелен лук, нарязани ситно
6 скилидки чесън, счукан
2 с.л. масло
226 г крема сирене
2 ч заквасена сметана
340 г сирене чедър, настъргано
1 консерва артишок
Хлябът не трябва да бъде нарязан. Загрейте фурната до 180ºС. Изрежете дупка около 10 см в диаметър в горната част на хляба. (Ако желаете, направете декоративна шарка на зиг-заг.) Запазете кората, за да направите капаче. Изгребете с лъжичка по-голямата част от средата и заделете за друго ястие.
В тиган, леко задушете зеления лук и чесъна в масло, докато лукът омекне, но без да прегаря. Оставете крема сиренето да омекне и го нарежете на малки парченца, след което сложете в средна купа. Добавете лука, чесъна, сметаната и чедъра. Разбъркайте добре. Отцедете немаринования артишок и го нарежете на четвъртинки. Прибавете в сместа. Напълнете издълбания хляб с тази смес. Сложете отново капачето на хляба и увийте в алуминиево фолио с двойна дебелина. Печете за около 1-1/2 часа. Отстранете фолиото и капачето на хляба и поднесете с тънки филийки топло чесново хлебче за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ