Регистрация

Печен сос за парти

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
202
Оцени рецептата

1 погача черен хляб

5 стръка зелен лук, нарязани ситно

6 скилидки чесън, счукан

2 с.л. масло

226 г крема сирене

2 ч заквасена сметана

340 г сирене чедър, настъргано

1 консерва артишок

 

Хлябът не трябва да бъде нарязан. Загрейте фурната до 180ºС. Изрежете дупка около 10 см в диаметър в горната част на хляба. (Ако желаете, направете декоративна шарка на зиг-заг.) Запазете кората, за да направите капаче. Изгребете с лъжичка по-голямата част от средата и заделете за друго ястие.

В тиган, леко задушете зеления лук и чесъна в масло, докато лукът омекне, но без да прегаря. Оставете крема сиренето да омекне и го нарежете на малки парченца, след което сложете в средна купа. Добавете лука, чесъна, сметаната и чедъра. Разбъркайте добре. Отцедете немаринования артишок и го нарежете на четвъртинки. Прибавете в сместа. Напълнете издълбания хляб с тази смес. Сложете отново капачето на хляба и увийте в алуминиево фолио с двойна дебелина. Печете за около 1-1/2 часа. Отстранете фолиото и капачето на хляба и поднесете с тънки филийки топло чесново хлебче за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта