Регистрация

Патладжани с тахан

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
221
Оцени рецептата

6 големи патладжана

2 лимона, сокът

2 с.л. тахан

Сол

1 голяма скилидка чесън

1/4 ч нарязан магданоз, пресен

2 с.л. зехтин

 

Изпечете патладжаните, цели от всички страни, като обръщате, колкото е необходимо, докато са меки и кожата е овъглена. Поставете настрана да се охладят в продължение на 1 час. Обелете патладжаните и изхвърлете кожата. В смесителна купа, намачкайте патладжаните, добавете лимоновия сок и сусамовия тахан. Разбъркайте добре. Добавете сол на вкус. Нарежете фино скилидката чесън и добавете при пюрето от патладжан. Разбъркайте добре и охладете. Поставете в плоска чиния за сервиране и гарнирайте с магданоз. Полейте със зехтин отгоре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта