Регистрация

Патладжани с тахан 1

Автор:
jeni
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
180
Оцени рецептата

1 (680 г) патладжан

3 с.л. лимонов сок

1 ч.л. сол

2 ч.л. смлян пресен чесън

3 с.л. сусамов тахан (По желание: заместител - кисело мляко или заквасена сметана)

1/4 ч нарязан магданоз

1/2 ч препечени кедрови ядки

2 с.л. зехтин

 

Загрейте фурната до 200 градуса. Набодете патладжана, цял с вилица. Пече се, докато омекне (около 30 минути). Извадете от фурната, срежете наполовина и издълбайте плътта. Смесете в кухненски робот с лимоновия сок, до гладкост. Пюрирайте солта и чесъна и смесете с патладжана, заедно с тахана. Охлажда се и се прибавят магданоза и кедровите ядки. Преди да сервирате, поръсете със зехтин. Сервира се с тортила чипс или триъгълници питка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта