Регистрация

Патладжани Капоната

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
443
Оцени рецептата

2 средни патладжана

1/2 ч зеленчуков бульон

2 глави лук, нарязани

1 ч целина, на кубчета

3/4 ч доматено пюре

1/2 ч оцет

2 с.л. захар

2 с.л. каперси

4 с.л. стафиди или касис, накиснати в топла вода

сол и пипер

 

Загрейте фурната до 200С. Поставете патладжаните в тавичка и ги набодете с вилица. Пекат се, докато омекнат, за около 35-45 минути. Когато патладжаните се охладят достатъчно, обелете и нарежете месото на кубчета от по 2,5 см. Поставете кубчетата в цедка или гевгир. Сложете бульона в тенджера на умерен огън да заври. Добавете лука и варете, докато омекне, около 10 минути. Добавете целината и варете в продължение на 5 минути. Добавете доматеното пюре, оцета и захарта и оставете да къкри няколко минути. Разбърква се с патладжана, каперсите и стафидите и се затопля. Регулирайте подправките със сол и пипер. Сервира се на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта