Патладжан Сорентино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 филийка моцарела
1/2 ч настъргана моцарела
1 ч настъргана рикота
1 голям патладжан, нарязан на тънки филийки
2-3 яйца, разбити с
1 ч настъргано сирене
1 ч.л. чесън на прах
Щипка магданоз
Сол и черен пипер
Брашно
Сос маринара:
1 коонсерва цели домати
6 скилидки чесън
Риган
Босилек
Червен пипер
Сол на вкус
Зехтин
Потопете нарязания патладжан в сместа от яйца и сирене, след това в брашното, така че да се покрие. Изпържете до златисто и отцедете. Напълнете всяка филийка патладжан с рикота и 1 филийка моцарела и навийте на руло. Поставете със затворената страна надолу в тавичка, с малко Маринара сос на дъното. Покрийте патладжана с още сос Маринара и с още моцарела. Печете на 180С градуса във фурната за 10 - 15 минути или до златисто.
Сос маринара:
Покрийте дъното на тиган със зехтин. Запържете 3 скилидки чесън, срязани наполовина, след това извадете и изхвърлете. Натрошете доматите на ръка и се поставят в тигана. Добавете подправки на вкус и варете на слаб огън за 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ