Регистрация

Патладжан с моцарела

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
786
Оцени рецептата

2 патладжана, нарязани напречно на филийки с дебелина с 0,5 см дебелина

1 1/2 ч.л. сол

2 1/4 ч зехтин

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

170 г моцарела, нарязана на тънки филийки

1 консерва филета аншоа (60 г)

1/4 ч листа пресен босилек, плюс няколко стръкчета за украса

3 яйца

1/2 ч брашно

3 ч галета

 

Подредете резените патладжан в гевгир, поръсете всеки слой със солта. Заделете, за да се отцеди за най-малко 1 час. Подсушете с хартиени кърпи.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Като използвате 1/4 ч зехтин, намажете и двете страни на всяко парче патладжан. Подредете ги на един слой в намаслена тавичка. Пече се в продължение на 15 до 20 минути, като се обръща веднъж, докато патладжанът омекне. Извадете от фурната и поръсете с пипер. Покрийте половината патладжан с моцарела. Нарежете фино аншоата и босилека; поръсете върху сиренето. Покрийте с останалите резени патладжан, така че да се образуват сандвичи. В средно голяма купа разбийте яйцата с 2 супени лъжици вода и 2 супени лъжици зехтин. Покрийте патладжанените сандвичи с брашното, като изтръскате излишното. Потопете в разбитото яйце, след това покрийте сандвичите обилно с галета, като леко притиснете, за да се задържи. В голям тиган загрейте останалото олио над умерено висока температура до 190С. Изпържете сандвичите патладжан на малки партиди, докато станат златисти, 1 - 2 минути от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете в чиния и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта