Патладжан с моцарела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 патладжана, нарязани напречно на филийки с дебелина с 0,5 см дебелина
1 1/2 ч.л. сол
2 1/4 ч зехтин
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
170 г моцарела, нарязана на тънки филийки
1 консерва филета аншоа (60 г)
1/4 ч листа пресен босилек, плюс няколко стръкчета за украса
3 яйца
1/2 ч брашно
3 ч галета
Подредете резените патладжан в гевгир, поръсете всеки слой със солта. Заделете, за да се отцеди за най-малко 1 час. Подсушете с хартиени кърпи.
Загрейте фурната до 190 градуса.
Като използвате 1/4 ч зехтин, намажете и двете страни на всяко парче патладжан. Подредете ги на един слой в намаслена тавичка. Пече се в продължение на 15 до 20 минути, като се обръща веднъж, докато патладжанът омекне. Извадете от фурната и поръсете с пипер. Покрийте половината патладжан с моцарела. Нарежете фино аншоата и босилека; поръсете върху сиренето. Покрийте с останалите резени патладжан, така че да се образуват сандвичи. В средно голяма купа разбийте яйцата с 2 супени лъжици вода и 2 супени лъжици зехтин. Покрийте патладжанените сандвичи с брашното, като изтръскате излишното. Потопете в разбитото яйце, след това покрийте сандвичите обилно с галета, като леко притиснете, за да се задържи. В голям тиган загрейте останалото олио над умерено висока температура до 190С. Изпържете сандвичите патладжан на малки партиди, докато станат златисти, 1 - 2 минути от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете в чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ