Регистрация

Патладжан с доматена тапенада

Автор:
dobrinska
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
488
Оцени рецептата

2 средно големи патладжана

1/4 ч олио

1 ч.л. чесън на прах

3/4 ч доматена тапенада; разделена

3/4 ч настърган пармезан; разделен

За доматената тапенада:

1 пакет от 85 г сушени домати

2 ч вода

2 с.л. олио

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч зрели маслини, нарязани на парчета

1 с.л. отцедени каперси

 

Нарежете патладжана напречно на 16 филийки с дебелина около 1 см. Подредете филийките в намазана с масло тавичка за печене; намажете патладжана от двете страни с масло и се поръсва с чесън на прах. Печете на 200С за 8 минути; обърнете патладжана и печете още 5 минути. Намажете с 1 с.л. тапенада върху всяко парче и се поръсва с 1 супена лъжица пармезан. Пече се още 2 минути.

На тапенадата: Смесете доматите и водата в малка тенджера, оставете да заври. Покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри 10 минути или докато омекнат. Отцедете добре, подсушете с хартиени кърпи. Смесете доматите, олиото и останалите съставки в кухненски робот или с електрически миксер на едро пюре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта