Пастет с патладжан и кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч кисело мляко
1 скилидка чесън, счукан
1 ч.л. фино нарязан риган
1/2 ч.л. листа мащерка, нарязани
Прясно смлян черен пипер
За патладжаните:
225 г патладжани
1 голяма скилидка чесън, нарязана на тънки филийки
1 дафинов лист
Стръкчета мащерка
1 с.л. зехтин
Лимонов сок
Сол
Едро смлян черен пипер
Пресни зелени подправки, за украса
Загрейте фурната до 200ºС. Смесете първите 5 съставки в купа и оставете настрана. Направете няколко прореза в патладжана и пъхнете филийките чесън в тях. Увийте патладжана, заедно с дафиновия лист и стръкчетата мащерка, плътно във фолио и се пече, докато напълно омекне - 45минути до 1 1/2 часа, в зависимост от размера на патладжана. Когато сте готови, извадете патладжан от фурната, отворете пакета и оставете в продължение на 5 минути. Отстранете течността. Когато се охлади, остържете вътрешността от кожата и смелете в кухненски робот, заедно с киселото мляко и зехтина. Не разбивайте много гладко. Добавете лимонов сок или оцет на вкус и подправете със сол. Обърнете пюрето в купа за сервиране и подправете с черен пипер и пресни зелени подправки като мащерка или риган. Сервирайте при стайна температура с крекери, питка или препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ