Регистрация

Пастет с патладжан и кисело мляко

Автор:
Наталия
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
778
Оцени рецептата

1/2 ч кисело мляко

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. фино нарязан риган

1/2 ч.л. листа мащерка, нарязани

Прясно смлян черен пипер

За патладжаните:

225 г патладжани

1 голяма скилидка чесън, нарязана на тънки филийки

1 дафинов лист

Стръкчета мащерка

1 с.л. зехтин

Лимонов сок

Сол

Едро смлян черен пипер

Пресни зелени подправки, за украса

 

Загрейте фурната до 200ºС. Смесете първите 5 съставки в купа и оставете настрана. Направете няколко прореза в патладжана и пъхнете филийките чесън в тях. Увийте патладжана, заедно с дафиновия лист и стръкчетата мащерка, плътно във фолио и се пече, докато напълно омекне - 45минути до 1 1/2 часа, в зависимост от размера на патладжана. Когато сте готови, извадете патладжан от фурната, отворете пакета и оставете в продължение на 5 минути. Отстранете течността. Когато се охлади, остържете вътрешността от кожата и смелете в кухненски робот, заедно с киселото мляко и зехтина. Не разбивайте много гладко. Добавете лимонов сок или оцет на вкус и подправете със сол. Обърнете пюрето в купа за сервиране и подправете с черен пипер и пресни зелени подправки като мащерка или риган. Сервирайте при стайна температура с крекери, питка или препечен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта