Регистрация

Пастет с нахут и сусам

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
774
Оцени рецептата

1 1/2 ч нахут, сварен

4 с.л. лимонов сок

2 скилидки чесън

4 с.л. зехтин

бульон от нахута

2 с.л. магданоз, нарязан

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

4 с.л. сусамова паста

1/2 ч.л. червен пипер

Магданоз за украса

 

Нахутът трябва да бъде много добре сварен. Заделете течността. Поставете нахута с 1/2 ч от течността в блендер. Пюрирайте добре. Пасирайте с другите съставки, с изключение на сусамовото пюре, червения пипер и допълнителния магданоз. В малка купа, смесете сусамовата паста с още малко от заделения бульон. Добавете в блендера и пасирайте за кратко. Сервира се поръсено с червен пипер и допълнително магданоз и с питка или хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта