Регистрация

Пастет по селски с пипер

Автор:
lubo
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

8 резена бекон

450 г свинска плешка

340 г свински черен дроб

1 глава лук, нарязана на четвъртинки

1 скилидка чесън

225 г телешки котлети

1 яйце, разбито

1 ч.л. сол

2 ч.л. зърна зелен пипер

1 ч.л. сушени смесени билки

2 с.л. бренди

Допълнително зърна пипер (по желание)

Пресни дафинови листа (по желание)

Хляб с коричка

 

Загрейте фурната до 175ºС. (175'C.). Обезкостете месото. Изтънете бекона с чукче, докато стане почти двоен на дължина. Разпределете го по дъното на подходящ съд. Смелете на кайма свинската плешка, черния дроб, лука и чесъна. Нарежете телешкото месо на парчета от по 1 см. В купа смесете свинското, черния дроб, телешкото месо, лука и чесъна. Добавете яйцето, солта, пипера, билките и брендито, разбъркайте добре. Изсипете сместа върху бекона и загладете повърхността. Покрийте плътно с фолио. Сложете в тавичка за печене, пълна до половината с топла вода. Пече се в предварително загрята фурна 2 часа. Охлажда се 30 минути. Покрийте с чиния и сложете някаква голяма тежест върху чинията. Охлажда се напълно, след което се съхранява в хладилник за една нощ. Обърнете върху чиния за сервиране. Украсете с допълнителни зърна черен пипер и дафинов лист, ако желаете и поднесете с хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта