Регистрация

Пастет от черен дроб

Автор:
пеева
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
947
Оцени рецептата

450 г пилешки дробчета или телешки черен дроб, нарязан на ленти

1 ч.л. сол

2 глави лук, нарязани на филийки

1/3 ч масло

1/4 ч.л. черен пипер

1 яйце, разбито

2 филийки бял хляб, без кората

1/2 ч пилешки бульон

1/2 скилидки чесън, счукан

 

В голям тиган разтопете маслото и добавете лука и чесъна. Запържете, докато не започне да потъмняват и добавете черния дроб; продължете да пържите за 8-12 минути, докато черният дроб вече не е розов. Сложете продуктите в блендер / кухненски робот и разбийте до много фина и гладка смес. Намажете подходящ съд с мазнина и сложете сместа. Загрейте фурната до 170 градуса. Печете сместа в продължение на 45 минути. Извадете от фурната и се оставя да се охлади за 15 минути, след което покрийте и съхранява в хладилника за 4-6 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта