Пастет от черен дроб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. масло
3 с.л. брашно
1 ч сметана
1 ч мляко
450 г свински черен дроб, пресен
340 г свинска сланина, прясна
1 средно голяма глава лук, едро нарязан
3 филета аншоа; отцедени
2 яйца
1 1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л. бахар
1/4 ч.л. смлян карамфил
340 г свинска сланина, прясна, нарязана на дълги и тънки ленти
Разтопете маслото в тенджера, отстранете от котлона и се добавя брашното. Добавете млякото и сметаната и оставете да заври на силен огън, като разбърквате постоянно с тел, докато сосът е гладък и плътен. Оставете да къкри за една минута след това заделете да се охлади. Нарежете дроба на парчета. Нарежете едро свинската сланина и смесете с нарязания ситно лук и аншоа. Разделете сместа на три. Пюрирайте всяка партида в електрически блендер на висока скорост, като добавите достатъчно сос, за да не се запушва блендерът. Прехвърлете всяка готова партида в голяма купа и разбийте с останалия сметанов сос. Разбийте добре яйцата със солта, черния пипер, бахара и карамфила и се разбъркват старателно в сместа с черния дроб. Загрейте фурната до 180ºС. Постелете лентите свинска сланина по дъното и стените на формичка за печене на хляб. Изсипете сместа с черния дроб в съда и покрийте с още ленти сланина. Покрива се с алуминиево фолио с двойна дебелина, запечатайте ръбовете плътно и се поставя в голяма тава за печене. Налейте достатъчно вряща вода, така че да достигне най-малко до средата на съда с пастета и поставете в центъра на фурната за 1 1/2 часа. Извадете от фурната и отстранете фолиото. Когато се охлади до стайна температура, отново се покрива с фолио и се охлажда старателно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ