Регистрация

Пастет от черен дроб

Автор:
yordanka
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

2 ч.л. масло

3 с.л. брашно

1 ч сметана

1 ч мляко

450 г свински черен дроб, пресен

340 г свинска сланина, прясна

1 средно голяма глава лук, едро нарязан

3 филета аншоа; отцедени

2 яйца

1 1/2 ч.л. сол

3/4 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л. бахар

1/4 ч.л. смлян карамфил

340 г свинска сланина, прясна, нарязана на дълги и тънки ленти

 

Разтопете маслото в тенджера, отстранете от котлона и се добавя брашното. Добавете млякото и сметаната и оставете да заври на силен огън, като разбърквате постоянно с тел, докато сосът е гладък и плътен. Оставете да къкри за една минута след това заделете да се охлади. Нарежете дроба на парчета. Нарежете едро свинската сланина и смесете с нарязания ситно лук и аншоа. Разделете сместа на три. Пюрирайте всяка партида в електрически блендер на висока скорост, като добавите достатъчно сос, за да не се запушва блендерът. Прехвърлете всяка готова партида в голяма купа и разбийте с останалия сметанов сос. Разбийте добре яйцата със солта, черния пипер, бахара и карамфила и се разбъркват старателно в сместа с черния дроб. Загрейте фурната до 180ºС. Постелете лентите свинска сланина по дъното и стените на формичка за печене на хляб. Изсипете сместа с черния дроб в съда и покрийте с още ленти сланина. Покрива се с алуминиево фолио с двойна дебелина, запечатайте ръбовете плътно и се поставя в голяма тава за печене. Налейте достатъчно вряща вода, така че да достигне най-малко до средата на съда с пастета и поставете в центъра на фурната за 1 1/2 часа. Извадете от фурната и отстранете фолиото. Когато се охлади до стайна температура, отново се покрива с фолио и се охлажда старателно.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта