Пастет от сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 филийка бял хляб
1 с.л. несолено масло
1/2 ч нарязан лук
1/2 ч сухо бяло вино
4 яйца
3 белтъка
225 г бяла риба
2,3 кг сьомга
1 ч.л. сол
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л. смлян кориандър
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч сметана за разбиване
Загрейте фурната до 160ºС. Отстранете и изхвърлете коричката от хляба. Нарежете хляба на парчета и оставете настрана. Разтопете маслото в тиган на умерен огън на котлона, добавете лука и гответе, като се разбърква в продължение на 5 минути или докато омекне. Прибавете виното, оставете да заври и се готви 1 минута. Добавете хляб и гответе, като се разбърква 5 минути. Изсипете сместа в купа. Нарежете бялата риба и сьомгата на парчета от по 2,5 см и ги добавете при хляба в купата. Добавете солта, черния пипер, кориандъра и индийското орехче и се разбърква. Сместа се поставя в кухненски робот и се разбива до гладкост. Прехвърлете сместа в купа и купата се поставя на тиган с ледена вода. Добавят се яйцата и белтъците и се разбърква добре. Бавно се добавя сметаната. Сложете сместа в подходящ съд за печене. Покрийте плътно с двоен слой от алуминиево фолио. Сложете съда в друг, по-голям съд и напълнете с вряща вода, докато достигне до средата на съда със сместа. Поставете във фурната за 1 час. Извадете пастета от фурната. Поставете съда в тавичка за печене. Охладете в продължение на 1 час. Оставете в хладилника за най-малко 3 часа. За да го извадите от съда, прокарайте нож около ръбовете на пастета. Потопете съда в друг съд с гореща вода за минута. Обърнете върху чиния за сервиране. Сервирайте с препечен хляб или бисквити.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ