Регистрация

Пастет от пилешки дробчета и целина

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
24 Aug
|
Видяна:
915
Оцени рецептата

2 малки стръка целина, с листата

4 цели зърна черен пипер

6 ч вода

1 ч.л. сол

450 г пилешки дробчета

Малка щипка лют червен пипер

225 г масло

2 ч.л. семена синап

1/2 ч.л. прясно смляно индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч едро нарязан лук

1 малка скилидка чесън

1/4 ч калвадос

1/2 ч сушен касис

 

1. Сложете целината и пипера в 6 чаши вода в тенджера. Добавете солта и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10 минути.

2. Добавете пилешките дробчета и оставете да къкри много внимателно в продължение на около 10 минути; дробчетата все още трябва да са розови отвътре (малко).

3. Отцедете; изхвърлете целината и пипера и сложете дробчетата в купата на кухненския робот, снабден със стоманено острие. Добавете останалите съставки, с изключение на касиса и пюрирайте много гладко.

4. Прехвърлете в купа и добавете касиса; разбъркайте и сложете в подходящ съд. Загладете отгоре, покрийте и се съхранява в хладилник поне 4 часа. Оставете пастета да престои при стайна температура в продължение на около 30 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта