Пастет от пилешки дробчета и целина
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 малки стръка целина, с листата
4 цели зърна черен пипер
6 ч вода
1 ч.л. сол
450 г пилешки дробчета
Малка щипка лют червен пипер
225 г масло
2 ч.л. семена синап
1/2 ч.л. прясно смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч едро нарязан лук
1 малка скилидка чесън
1/4 ч калвадос
1/2 ч сушен касис
1. Сложете целината и пипера в 6 чаши вода в тенджера. Добавете солта и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10 минути.
2. Добавете пилешките дробчета и оставете да къкри много внимателно в продължение на около 10 минути; дробчетата все още трябва да са розови отвътре (малко).
3. Отцедете; изхвърлете целината и пипера и сложете дробчетата в купата на кухненския робот, снабден със стоманено острие. Добавете останалите съставки, с изключение на касиса и пюрирайте много гладко.
4. Прехвърлете в купа и добавете касиса; разбъркайте и сложете в подходящ съд. Загладете отгоре, покрийте и се съхранява в хладилник поне 4 часа. Оставете пастета да престои при стайна температура в продължение на около 30 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ