Регистрация

Пастет от пилешки дробчета

Автор:
roni
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
258
Оцени рецептата

3/4 ч масло

1 глава лук, нарязан ситно

1 скилидка чесън, нарязан

226 г пилешки дробчета

2 ч.л. къри на прах

1/2 ч бульон

2 твърдо сварени яйца, обелени

сол на вкус

прясно смлян черен пипер на вкус

2 щипки лют червен пипер

пресни дафинови листа (по желание)

лимонови резенчета (по желание)

хляб

 

Разтопете половината масло в тиган. Добавете лука, чесъна и пилешките дробчета и се готви леко за 5 минути, като се разбърква непрекъснато. Прибавете кърито на прах и се готви 1 минута. Добавете пилешкия бульон и варете 5 минути леко, като се разбърква и обръщате черния дроб често. В блендер или кухненски робот, разбийте сместа с пилешките дробчета и твърдо сварените яйца до гладко пюре. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер. Сложете сместа в чиния за сервиране и загладете повърхността. Разтопете останалото масло в тенджера и се изсипва върху пастета. Оставете леко да стегне, след което се гарнира с дафинови листа и резени лимон, ако желаете. Охладете за няколко часа или за една нощ преди сервиране. Поднесете с хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта