Пастет от пилешки дробчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч масло
1 глава лук, нарязан ситно
1 скилидка чесън, нарязан
226 г пилешки дробчета
2 ч.л. къри на прах
1/2 ч бульон
2 твърдо сварени яйца, обелени
сол на вкус
прясно смлян черен пипер на вкус
2 щипки лют червен пипер
пресни дафинови листа (по желание)
лимонови резенчета (по желание)
хляб
Разтопете половината масло в тиган. Добавете лука, чесъна и пилешките дробчета и се готви леко за 5 минути, като се разбърква непрекъснато. Прибавете кърито на прах и се готви 1 минута. Добавете пилешкия бульон и варете 5 минути леко, като се разбърква и обръщате черния дроб често. В блендер или кухненски робот, разбийте сместа с пилешките дробчета и твърдо сварените яйца до гладко пюре. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер. Сложете сместа в чиния за сервиране и загладете повърхността. Разтопете останалото масло в тенджера и се изсипва върху пастета. Оставете леко да стегне, след което се гарнира с дафинови листа и резени лимон, ако желаете. Охладете за няколко часа или за една нощ преди сервиране. Поднесете с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ