Регистрация

Пастет от пилешки дробчета

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
155
Оцени рецептата

1 глава лук; настърган

3 с.л. пилешка мазнина; разделена

450 г пилешки черен дроб, нарязан на 1/2

6 тънки солени бисквитки, натрошени

3/4 ч.л. сол

2 с.л. червен пипер

1 щипка захар

Черен пипер

Щипка едра сол

2 яйца, твърдо сварени, разрязани на четвъртинки

 

Запържете лука в 1 с.л. мазнина, до омекване и прозрачност, за около 4 минути. Увеличете котлона и добавете черния дроб. Запържете бързо, докато разбърквате от време на време. Подправете със сол и черен пипер. Докато дробчетата са все още леко розови от вътрешната страна, сложете цялото съдържание на тигана в кухненския робот. Пюрирайте. Добавете останалите 2 с.л. мазнина, бисквитите, подправките и яйцата. Разбийте до гладкост. Добавете малко повече мазнина, ако е необходимо. Коригирайте подправките. Затворете плътно и съхранявайте в хладилник за поне 4 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта