Пастет от пилешки дробчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пилешкия бульон:
2 ч вода
3 кубчета пилешки бульон, натрошени
4 стръка магданоз
1 малък дафинов лист
6 цели зърна черен пипер
щипка мащерка
За пастета:
900 г пилешки дробчета
2 ч сметана за разбиване
680 г лук
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 с.л. сос Уорчестър
Сокът на 1 лимон
680 г неосолено масло, със стайна температура
1 с.л. коняк или на вкус
1 с.л. бренди или сухо шери на вкус
1 с.л. смес от следните подправки: 1 супена лъжица ситно нарязан естрагон, 1 супена лъжица ситно нарязан керевиз, 1 супена лъжица нарязан див лук, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
1/3 ч сухо шери
Гарнитури:
Нарязани на розички репички или домати
Малки листенца магданоз
Сложете водата да заври с кубчетата пилешки бульон. Завържете в тензух магданоза, дафиновия лист, пипера и мащерката и ги сложете в бульона. Оставете на слаб огън за 20 минути. Извадете и изхвърлете. За пастета: Мариновайте дробчетата в сметана за 8 часа или за една нощ в хладилник. Изплакнете няколко пъти в студена вода; покрийте с прясна, студена вода и оставете да заври. Веднага отцедете водата, напълнете прясна студена вода и оставете да заври отново. Повторете процедурата още два пъти. Сега добавете пилешкия бульон, покрийте и оставете да заври. Намалете температурата и гответе за 20 минути. Отцедете добре. Наситнете лука в кухненски робот. Задушете лука в част от маслото, докато стане прозрачен. В много голяма купа, смесете всички съставки, с изключение на сместа от подправки с дробчетата и останалото масло. Пасирайте сместа много гладко. Добавете сместа от подправки, опитайте на вкус и коригирайте подправките. Напълнете в добре намаслени купички. Покрийте с фолио и оставете в хладилника. За да извадите от формичките, потопете до половината им дълбочина в гореща вода за 10 секунди, а след това обърнете върху чиния. Гарнирайте с цветчета репички или домати, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ