Пастет от пиле в желе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле
За поширане на пилето:
1 средно голяма глава жълт лук, обелен и нарязан на четвъртинки
1 морков, цял и небелен
1 дафинов лист
1 връзка прясна мащерка
2 скилидки чесън, цели и небелени
За пастета:
1 консерва пилешки бульон
1 пакет неовкусен желатин
4 цели пилешки дробчета
1 стрък целина, нарязан на парчета от по 0,5 см
1 малка тиквичка, нарязана на кубчета от по 0,5 см
1 малка тиква, нарязана на кубчета от по 0,5 см
1 голям морков, обелен и нарязан на кубчета от по 0,5 см
1 маруля, измита и подсушена
1 ч пресен магданоз, почистен и без стъблата
2 ябълки, почистени, разполовени и нарязани
2 с.л. орехи
Поширайте пилето: Поставете цялото пиле в тенджера с бульона и покрийте със студена вода. Добавете подправки и зеленчуци и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 30 мин. Прецедете и заделете бульона за други цели. Отстранете кожата на пилето. Обезкостете месото и нарежете на филийки. Заделете. Изпечете пилешките дробчета на висока температура, като ги обръщате, докато леко се зачервят. Изплакнете със студена течаща вода и подсушете. Изсипете консервата пилешки бульон в тенджера със студена 1/4 чаша вода и оставете да заври. Свалете от огъня и добавете желатина. Охлажда се до стайна температура (трябва да остане течно). Нарежете 2 ч маруля. Заделете останалото за гарнитура. Поширайте зеленчуците: В малка тенджера сложете подсолена вода и оставете да заври. Поширайте целината за 3 минути, извадете целината и поширайте моркова за 2 минути, извадете моркова и поширайте тиквата за 10 секунди. Освежете зеленчуците под течаща студена вода и оставете настрана. За поднасяне: Разпределете съставките в 4 чинии за сервиране, като ги подредите в следния ред: Първият слой е смес от зеленчуци и зелена салата, покриваща дъното на чиния. Поставете един резен ябълка и магданоз отгоре и едно дробче в центъра на всяка чиния. Следващият слой е филийка пилешко, следвана от слой от зеленчуци, магданоз, и накрая пилешко. Изсипете желатина отгоре и се съхранява в хладилник, покрито с найлон, за поне 6 часа (или до два дни) преди сервиране, така че желатинът да стегне. При поднасяне, извадете от формичката и гарнирайте с орехи, останалите резени ябълка, цели листа маруля и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ