Регистрация

Пастет от печени чушки

Автор:
марина цекова
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
1026
Оцени рецептата

2 жълти чушки, разполовени

2 червени чушки, разполовени

8 големи скилидки чесън, небелени

12 бадема

1 с.л. зехтин

1 ч.л. бял винен оцет или

червен винен оцет

лют червен пипер

нарязани сурови зеленчуци

препечен хляб

 

Загрейте грила. Постелете фолио в тава за печене. Подредете чушките с нарязани страна надолу в центъра и ги обградете с чесън. Изпечете, докато чушките почернеят, а чесънът омекне, около 12 мин. Съберете фолиото около чушките и чесъна; оставя се да престои, докато изстине достатъчно, около 10 минути. Обелете чушките над купа, за да можете да съберете всички сокове. Нарежете жълтите и червените чушки отделно и ги сложете в две отделни купи. Обелете и нарежете чесъна, като се отстраняват всички твърди парчета. Нарежете фино 6 бадема в кухненския робот. Добавете жълтите чушки, половината чесън, 1 чаена лъжичка от запазения сок от чушките, 1/2 супена лъжица зехтин, 1/2 чаена лъжичка оцет и щипка лют червен пипер и пюрирайте. Поръсете със сол и пипер. Прехвърля се в купа. В чиста купа на кухненския робот, повторете с останалите шест бадема, червените чушки, чесъна, останалата една чаена лъжичка сок от чушки, 1/2 супена лъжица зехтин, 1/2 чаена лъжичка оцет и щипка лют червен пипер. Поръсете със сол и пипер. Едновременно изсипете всяко пюре в плитка купа. Разклатете купата леко, така че пюретата да се срещнат в центъра. Поднесете със зеленчуци и питка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта