Пастет от печени чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 жълти чушки, разполовени
2 червени чушки, разполовени
8 големи скилидки чесън, небелени
12 бадема
1 с.л. зехтин
1 ч.л. бял винен оцет или
червен винен оцет
лют червен пипер
нарязани сурови зеленчуци
препечен хляб
Загрейте грила. Постелете фолио в тава за печене. Подредете чушките с нарязани страна надолу в центъра и ги обградете с чесън. Изпечете, докато чушките почернеят, а чесънът омекне, около 12 мин. Съберете фолиото около чушките и чесъна; оставя се да престои, докато изстине достатъчно, около 10 минути. Обелете чушките над купа, за да можете да съберете всички сокове. Нарежете жълтите и червените чушки отделно и ги сложете в две отделни купи. Обелете и нарежете чесъна, като се отстраняват всички твърди парчета. Нарежете фино 6 бадема в кухненския робот. Добавете жълтите чушки, половината чесън, 1 чаена лъжичка от запазения сок от чушките, 1/2 супена лъжица зехтин, 1/2 чаена лъжичка оцет и щипка лют червен пипер и пюрирайте. Поръсете със сол и пипер. Прехвърля се в купа. В чиста купа на кухненския робот, повторете с останалите шест бадема, червените чушки, чесъна, останалата една чаена лъжичка сок от чушки, 1/2 супена лъжица зехтин, 1/2 чаена лъжичка оцет и щипка лют червен пипер. Поръсете със сол и пипер. Едновременно изсипете всяко пюре в плитка купа. Разклатете купата леко, така че пюретата да се срещнат в центъра. Поднесете със зеленчуци и питка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ