Регистрация

Пастет от патладжан и сусам

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
214
Оцени рецептата

1/2 среден патладжан

1 скилидка чесън, счукан

1 1/2 с.л. тахан

1/4 сок от 1 лимон

1 с.л. зехтин

Сол и пипер на вкус

За поръсване:

препечен сусам

лют червен пипер

магданоз

 

1. Загрейте фурната до 200ºС. Изпечете патладжана за 25-30 минути, докато омекне. Оставете да изстине леко, след това обелете и пюрирайте в блендер или процесор.

2. Добавете чесъна, сусамовия тахан и лимоновия сок и пюрирайте, докато се смесят. При работещ уред, налейте зехтина, докато се получи гладка паста. Подправете на вкус. Прехвърлете в чиния за сервиране, поръсете с подправките и сервирайте студено с питки хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта