Регистрация

Пастет от леща

Автор:
Генчев
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
462
Оцени рецептата

2 с.л. шафраново или фъстъчено олио

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан или пресован

2 ч.л. къри на прах

1/4 ч.л. куркума

1/4 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. семена кимион

1 ч леща, измита и накисната в 2 до 2 1/2 чаши вода

1 ч.л. морска сол

2 яйца

1/4 ч мляко

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/2 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил

прясно смлян черен пипер, на вкус

 

1. Сгорещете олиото в тенджера и добавете лука, чесъна и подправките и задушете леко, докато лукът омекне и се прибавя още масло, ако е необходимо.

2. Добавете лещата и водата, оставете да заври, добавете солта, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 1 час или докато омекне. Добавете още течност ако е необходимо. Сваля се от огъня и се отцежда.

3. Загрейте фурната до 200С.

4. Пюрирайте лещата в блендер или кухненски робот с останалите съставки. Регулирайте подправките и се изсипва в намазана с масло тавичка. Покрийте и печете в продължение на 50 - 60 минути. Охлажда се и се съхранява в хладилник или се поднася топло. Може да се замразява. Прави 6 порции.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта