Пастет от леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. шафраново или фъстъчено олио
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, счукан или пресован
2 ч.л. къри на прах
1/4 ч.л. куркума
1/4 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. семена кимион
1 ч леща, измита и накисната в 2 до 2 1/2 чаши вода
1 ч.л. морска сол
2 яйца
1/4 ч мляко
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1/2 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
прясно смлян черен пипер, на вкус
1. Сгорещете олиото в тенджера и добавете лука, чесъна и подправките и задушете леко, докато лукът омекне и се прибавя още масло, ако е необходимо.
2. Добавете лещата и водата, оставете да заври, добавете солта, покрийте, намалете огъня и оставете да къкри за 1 час или докато омекне. Добавете още течност ако е необходимо. Сваля се от огъня и се отцежда.
3. Загрейте фурната до 200С.
4. Пюрирайте лещата в блендер или кухненски робот с останалите съставки. Регулирайте подправките и се изсипва в намазана с масло тавичка. Покрийте и печете в продължение на 50 - 60 минути. Охлажда се и се съхранява в хладилник или се поднася топло. Може да се замразява. Прави 6 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ