Регистрация

Пастет "Диана"

Автор:
yordanka
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
220
Оцени рецептата

1 ч масло

1/2 ч лук, нарязан

2 с.л. шалот, нарязан

1/4 ч ябълки нарязани, белени

450 г пилешки дробчета; разполовени

1/4 ч ябълково вино или бренди

3 с.л. сметана за разбиване

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/2 ч пречистено масло

резени ябълка (по желание)

 

Разтопете 10 супени лъжици масло и оставете настрана. Разтопете още три супени лъжици масло в тиган. Добавете лука и шалота. Запържете докато омекнат, като се разбърква, за около 5 минути. Добавете нарязаните ябълки и гответе, докато омекнат, около 3 минути. Поставете сместа с ябълки в блендера. Разтопете още 3 супени лъжици масло в тиган. Добавете пилешките дробчета и се разбъркват за 3 - 4 минути, докато покафенеят отвън, а отвътре са все още розови. Добавете виното и гответе, като се разбърква още 2 минути. Прехвърлете сместа с черния дроб в блендер заедно със сместа с ябълките. Добавят се 2 супени лъжици сметана и се смесва на висока скорост, до гладкост. Добавете още сметана, ако е необходимо, за да се направи гладка смес. Прокарайте през средно фина цедка в купа. Охлажда се добре, като се разбърква веднъж или два пъти. В друга купа, разбийте на крем 10 супени лъжици масло, омекотено, с електрически миксер и добавете сместа с черния дроб, малко по малко, като разбивате добре след всяко добавяне. Прибавете лимоновия сок, солта и черния пипер. Изсипете пастета в глинен съд или купички, загладете отгоре с шпатула. Налейте достатъчно пречистено масло отгоре, за да уплътни. Оставете в хладилник до 1 седмица или замразете, в подходящи съдове, ако желаете. Сервира се охладено и гарнирано с резени ябълка, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта