Пастет в коричка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет тесто
225 г пилешки гърди, нарязани на филийки
30 мл бренди (за пилешкото)
30 мл бренди (за свинското)
450 г свинска кайма
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
85 г шунка, нарязана на дълги ленти
1 яйце
225 г крекери
Пригответе тестото и заделете Мариновайте пилешкото в 30 мл бренди за 2 или 3 часа. В малка купа, разбъркайте добре смляното свинско, 30 мл бренди, сол и черен пипер. Разточете 3/4 от тестото на набрашнена дъска до 0,3см дебелина. Постелете го на дъното на тавичка за печене на пай. Трябва да има около 2,5 см тесто извън съда. Постелете свинското на дъното на тавичката. След това подредете на един слой всички филийки пилешко и полейте с маринатата. След това подредете филийките шунка. След това покрийте шунката с останалата кайма. Разточете останалото тесто на слой с дебелина 0,3 см и покрийте тавата. Слепете краищата. Разбийте яйцето и намажете тестото отгоре. Изпечете до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ