Регистрация

Пастет в коричка

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
24 Aug
|
Видяна:
1036
Оцени рецептата

1 пакет тесто

225 г пилешки гърди, нарязани на филийки

30 мл бренди (за пилешкото)

30 мл бренди (за свинското)

450 г свинска кайма

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

85 г шунка, нарязана на дълги ленти

1 яйце

225 г крекери

 

Пригответе тестото и заделете Мариновайте пилешкото в 30 мл бренди за 2 или 3 часа. В малка купа, разбъркайте добре смляното свинско, 30 мл бренди, сол и черен пипер. Разточете 3/4 от тестото на набрашнена дъска до 0,3см дебелина. Постелете го на дъното на тавичка за печене на пай. Трябва да има около 2,5 см тесто извън съда. Постелете свинското на дъното на тавичката. След това подредете на един слой всички филийки пилешко и полейте с маринатата. След това подредете филийките шунка. След това покрийте  шунката с останалата кайма. Разточете останалото тесто на слой с дебелина 0,3 см и покрийте тавата. Слепете краищата. Разбийте яйцето и намажете тестото отгоре. Изпечете до готовност.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта