Регистрация

Паста с пилешки гърди

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

2 големи пилешки гърди, нарязани на филийки от по 3 см

2 с.л. зехтин

1 червена и зелена чушка, нарязани на тънки ленти

3 с.л. балсамов оцет

1/4 ч.л. брашно, овкусено със

1/4 ч портокалов сок

Прясно смлян пипер

Щипка сол

225 г сварена паста

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

5 големи гъби, нарязани на филийки

1/4 ч.л. сушени листа мащерка

 

Когато сварите пастата, отцедете и я върнете в тенджерата с 1 с.л. маргарин. Разбърква се добре. Сгорещете зехтина в тиган. Задушете лука на умерен огън и малко преди да започне да покафенява, добавете чушките; запържете за няколко минути. Добавете гъбите и гответе още около 90 сек. Прехвърлете в купа, като оставите около 3 с.л. от сместа в тигана. Сложете брашното в малка найлонова торбичка. Сложете пилешкото и разклатете хубаво, така че да се покрие. Поставете останалото олио в тигана, увеличете огъня до умерен и леко задушете пилето до светло кафяво от двете страни. Не гответе прекалено дълго. Добавете мащерката и задушените зеленчуци в тигана. Покрийте пилешкото. Добавя се 1/4 чаша студена вода, с оцета и сока от лимон. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на пет минути, докато пилето се свари. Сложете пастата в чинии и покрийте със соса. Подредете пилешкото отгоре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта