Паста с пилешки гърди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 големи пилешки гърди, нарязани на филийки от по 3 см
2 с.л. зехтин
1 червена и зелена чушка, нарязани на тънки ленти
3 с.л. балсамов оцет
1/4 ч.л. брашно, овкусено със
1/4 ч портокалов сок
Прясно смлян пипер
Щипка сол
225 г сварена паста
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
5 големи гъби, нарязани на филийки
1/4 ч.л. сушени листа мащерка
Когато сварите пастата, отцедете и я върнете в тенджерата с 1 с.л. маргарин. Разбърква се добре. Сгорещете зехтина в тиган. Задушете лука на умерен огън и малко преди да започне да покафенява, добавете чушките; запържете за няколко минути. Добавете гъбите и гответе още около 90 сек. Прехвърлете в купа, като оставите около 3 с.л. от сместа в тигана. Сложете брашното в малка найлонова торбичка. Сложете пилешкото и разклатете хубаво, така че да се покрие. Поставете останалото олио в тигана, увеличете огъня до умерен и леко задушете пилето до светло кафяво от двете страни. Не гответе прекалено дълго. Добавете мащерката и задушените зеленчуци в тигана. Покрийте пилешкото. Добавя се 1/4 чаша студена вода, с оцета и сока от лимон. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на пет минути, докато пилето се свари. Сложете пастата в чинии и покрийте със соса. Подредете пилешкото отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ