Парти пици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г наденица
1 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 консерва от 450 г домати, натрошени
1 ч.л. сушени листа босилек, натрошени
1 ч.л. сушени листа риган, натрошени
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сушени листа розмарин, натрошени
113 г пеперони, тънко нарязан
1 малка зелена или червена чушка, нарязани на парчета от по 1 см
1 малка глава лук, едро нарязан
114 г пресни гъби, нарязани на парчета
1 консерва нарязани зрели маслини, отцедени
1 консерва от 170 г маринован артишок, отцедени и разполовен
Натрошена суха червена чушка
3 ч настъргана моцарела
1/4 ч настърган пармезан
За тестото:
3 ч брашно, разделени
1 пакет суха мая
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч топла вода
2 с.л. зехтин
царевично брашно
Пригответе тестото. Обелете наденицата. Сгорещете малък тиган на умерен огън. Натрошете наденицата в тигана. Гответе, докато не остане никъде розово като разбърквате, за да натрошите месото същевременно. Излейте мазнината; заделете. Сгорещете масло в тиган на средно висока температура. Добавете средно голямата глава лук и чесъна; гответе и разбърквайте, докато лукът омекне. Добавете доматите, босилека, ригана, солта и розмарина. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри, непокрито, за 30 минути, като се разбърква от време на време. Охлажда се. Загрейте фурната до 210ºС. Намажете равно количество сос върху всеки изпечен блат. Разделете наденицата и половината пеперони. Поставете зелената чушка, малката глава лук, гъбите, маслините, артишока и натрошената червена чушка равномерно отгоре. Покрийте с останалия пеперони и сирената. Поставете пиците в тавичка; пече се 12-14 минути или докато се сгорещят и сиренето се разтопи. За тестото: Смесете 2 1/2 чаши брашно, маята, захарта и солта в голяма купа. Добавете водата и зехтина; разбийте с електрически миксер на ниска скорост за 1 минута. Разбийте на висока скорост за 3 минути. Добавете достатъчно от останалата 1/2 чаша брашно, така че да се образува меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Месете 8-10 минути или докато тестото е еластично. Поставя се в леко намазана купа; обърнете, за да се покрие с олио. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 45 минути. Натиснете тестото надолу; разделя се на шест парчета. Покрийте и оставете за 10 минути. Разточете всяка част от тестото на кръг с желания диаметър; набодете няколко пъти с вилица. Покрийте и оставете за 10 минути. Загрейте фурната до 210ºС. Намажете щедро две тави с мазнина; поръсват се с царевично брашно. Поставете пиците в тавичките; пече се 8-9 минути или до златисто кафяво. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ