Регистрация

Парти пици

Автор:
benito
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
460
Оцени рецептата

226 г наденица

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 консерва от 450 г домати, натрошени

1 ч.л. сушени листа босилек, натрошени

1 ч.л. сушени листа риган, натрошени

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушени листа розмарин, натрошени

113 г пеперони, тънко нарязан

1 малка зелена или червена чушка, нарязани на парчета от по 1 см

1 малка глава лук, едро нарязан

114 г пресни гъби, нарязани на парчета

1 консерва нарязани зрели маслини, отцедени

1 консерва от 170 г маринован артишок, отцедени и разполовен

Натрошена суха червена чушка

3 ч настъргана моцарела

1/4 ч настърган пармезан

За тестото:

3 ч брашно, разделени

1 пакет суха мая

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 ч топла вода

2 с.л. зехтин

царевично брашно

 

Пригответе тестото. Обелете наденицата. Сгорещете малък тиган на умерен огън. Натрошете наденицата в тигана. Гответе, докато не остане никъде розово като разбърквате, за да натрошите месото същевременно. Излейте мазнината; заделете. Сгорещете масло в тиган на средно висока температура. Добавете средно голямата глава лук и чесъна; гответе и разбърквайте, докато лукът омекне. Добавете доматите, босилека, ригана, солта и розмарина. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри, непокрито, за 30 минути, като се разбърква от време на време. Охлажда се. Загрейте фурната до 210ºС. Намажете равно количество сос върху всеки изпечен блат. Разделете наденицата и половината пеперони. Поставете зелената чушка, малката глава лук, гъбите, маслините, артишока и натрошената червена чушка равномерно отгоре. Покрийте с останалия пеперони и сирената. Поставете пиците в тавичка; пече се 12-14 минути или докато се сгорещят и сиренето се разтопи. За тестото: Смесете 2 1/2 чаши брашно, маята, захарта и солта в голяма купа. Добавете водата и зехтина; разбийте с електрически миксер на ниска скорост за 1 минута. Разбийте на висока скорост за 3 минути. Добавете достатъчно от останалата 1/2 чаша брашно, така че да се образува меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Месете 8-10 минути или докато тестото е еластично. Поставя се в леко намазана купа; обърнете, за да се покрие с олио. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 45 минути. Натиснете тестото надолу; разделя се на шест парчета. Покрийте и оставете за 10 минути. Разточете всяка част от тестото на кръг с желания диаметър; набодете няколко пъти с вилица. Покрийте и оставете за 10 минути. Загрейте фурната до 210ºС. Намажете щедро две тави с мазнина; поръсват се с царевично брашно. Поставете пиците в тавичките; пече се 8-9 минути или до златисто кафяво. Охлажда се върху решетка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта