Регистрация

Парти пастет

Автор:
Savatova
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
570
Оцени рецептата

Парти пастет

 

1 ч боб, накиснат

3 ч вода

1 дафинов лист

5 скилидки чесън, обелен, счукан

1 ч.л. сол

2 ч.л. риган

1 ч гранули зеленчуков протеин

1 с.л. кетчуп

7/8 ч топла вода

1/2 ч нарязан лук

1 с.л. зехтин

3 големи гъби шийтаке, накиснати в 1 ч топла вода

2 с.л. сос мирин

1 с.л. соев сос

1/4 ч.л. черен пипер

1 ч.л. индийско орехче

 

Смесете боба, водата, дафиновия лист и чесъна в голяма тенджера. Оставете да заври и гответе за 70 - 80 минути или до омекване. Извадете дафиновия лист и отцедете боба. Добавете солта и ригана. Смесете зеленчуковия протеин, горещата вода и кетчупа. Заделете. Запържете лука в зехтин, докато омекне. Когато гъбите се накиснат за 15 минути, извадете и нарежете на ленти. Заделете. Смесете боба, лука и сместа със зеленчуковия протеин в кухненски робот, заедно с мирина, соевия сос, пипера и индийското орехче. Пюрирайте до гладкост. Добавете гъбите. Сложете сместа в леко намаслена формичка. Покрийте с фолио, поставете в тенджера с гореща вода и се пече на 170С за 1 час. Отстранете от огъня. Поставете чиния отгоре, за да служи като тежест и оставете пастета да се втвърди. Оставете да изстине в хладилника. Обърнете върху чиния за сервиране и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта