Парти кишове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
418 г консверва сьомга
550 г готово бутер тесто
75 г бланширани броколи, само розичките
75 г бланширани аспержи
1 стрък праз, почистен и тънко нарязан на филийки
4 пресни домата; обелени, без семената, нарязани
4 стръка зелен лук, нарязан
1 малка глава лук, нарязан
50 г пушена сьомга
8 черни маслини, без костилка и нарязани на четвъртинки
50 сирене, натрошено
50 г чедър, настърган
75 г моцарела, нарязана на тънки филийки
50 г сирене фета, натрошено
1 ч.л. песто
12 яйца
600 мл мляко
300 мл сметана
Сол и черен пипер
Загрейте фурната до 200 C. Отцедете сьомгата. Натрошете и оставете настрана. Разделете тестото и разточете в 4 22.5cm тавички за плодова пита. Разпределете сьомгата равномерно по дъното на всяка. Подредете броколите в единия съд, аспержите в другия, праза в третия и доматите в четвъртия. Поръсете с пресен лук аспержите, с лук броколите, с пушена сьомга праза и маслини върху доматите. Покрийте киша с броколи със сирене, този с аспержите с чедър, киша с праз с моцарела, а този с доматите със сирене фета и песто. Разбийте останалите съставки и изсипете във всеки киш. Печете 10 минути. Намалете температурата до 160°С и гответе за 40 минути. Поднесете със салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ