Регистрация

Парти кишове

Автор:
lazova
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
1220
Оцени рецептата

418 г консверва сьомга

550 г готово бутер тесто

75 г бланширани броколи, само розичките

75 г бланширани аспержи

1 стрък праз, почистен и тънко нарязан на филийки

4 пресни домата; обелени, без семената, нарязани

4 стръка зелен лук, нарязан

1 малка глава лук, нарязан

50 г пушена сьомга

8 черни маслини, без костилка и нарязани на четвъртинки

50 сирене, натрошено

50 г чедър, настърган

75 г моцарела, нарязана на тънки филийки

50 г сирене фета, натрошено

1 ч.л. песто

12 яйца

600 мл мляко

300 мл сметана

Сол и черен пипер

 

Загрейте фурната до 200 C. Отцедете сьомгата. Натрошете и оставете настрана. Разделете тестото и разточете в 4 22.5cm тавички за плодова пита. Разпределете сьомгата равномерно по дъното на всяка. Подредете броколите в единия съд, аспержите в другия, праза в третия и доматите в четвъртия. Поръсете с пресен лук аспержите, с лук броколите, с пушена сьомга праза и маслини върху доматите. Покрийте киша с броколи със сирене, този с аспержите с чедър, киша с праз с моцарела, а този с доматите със сирене фета и песто. Разбийте останалите съставки и изсипете във всеки киш. Печете 10 минути. Намалете температурата до 160°С и гответе за 40 минути. Поднесете със салата.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта