Регистрация

Пармезанови соленки

Автор:
marcheva
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
369
Оцени рецептата

1 голям белтък

1 с.л. зехтин

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. лют червен пипер (по желание)

6 листа готови кори за баница

3/4 ч прясно настърган пармезан или сирене

 

Загрейте фурната до 200 градуса и леко намажете две тави с олио или постелете с пергаментова хартия. В малка купа, разбийте белтъка, зехтина, солта и червения пипер, ако ще използвате. Поставете лист кори на работната си повърхност с късата страна към вас. Оставете останалите кори покрити с найлон или восъчна хартия. С четка, леко намажете долната половина на листа с белтъчната смес и се поръсва с около 2 ч. л. сирене. Сгънете горната половина върху долната. Намажете дясната половина на сгънатия лист с яйцето, поръсва се с пълна чаена лъжичка сирене и се покрива с лявата половина. Намажете долната половина на сгънатия лист с белтъка, поръсва се с 1 чаена лъжичка сирене и сгънете горната половина отгоре. Накрая намажете отгоре с яйце и се поръсва с 1 чаена лъжичка сирене. Изрежете десет ленти от по 1 см с помощта на нож. С широка шпатула, прехвърлете лентите в приготвената тава и се поставят на около 1 см една от друга. Процедурата се повтаря с останалите 5 листа кори. Печете в продължение на 8 - 10 минути или до златисто. Прехвърлят се върху решетка, да се охладят.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта