Регистрация

Панцероти - пържени пици калцоне

Автор:
jeni
|
Дата:
18 Aug
|
Видяна:
2053
Оцени рецептата

Тесто по избор

За пълнеж 1:

1/3 ч доматен сос

1/2 чаша моцарела или скаморца, едро настъргана

1 скилидка чесън, счукан

2 пресни листа босилек, ситно накълцани или 1/4 ч.л. сушена мащерка или риган

Прясно смлян черен пипер на вкус

За пълнеж 2:

1/3 ч доматен сос

1/2 чаша моцарела или скаморца, едро настъргана

30 - 50 г консерва аншоа, отцедена и ситно нарязана

1 ч. л. ситно смлени пресни листа магданоз

Прясно смлян черен пипер на вкус

За пълнеж 3:

1/2 чаша варен спанак, отцеден и ситно нарязан

1/2 чаша рикота

2 с.л. настърган пармезан

1/2 чаша ситно смляно прошуто

Прясно смлян черен пипер на вкус

За пълнеж 4:

1/2 чаша варен спанак, отцеден и ситно нарязан

30 - 50 г консерва аншоа, отцедена и ситно нарязана

2 с.л. отцедени каперси

2 с.л. рикота

Прясно смлян черен пипер на вкус

За пълнеж 5:

1/2 чаша настърган кашкавал

1/2 чаша ситно нарязан лук, сотиран в 2 ч. л.. зехтин до омекване

1 ч.л. сушени провансалски подправки или 1 супена лъжица разнообразни пресни билки

10 черни маслини в зехтин, без костилка и ситно нарязани

Прясно смлян черен пипер на вкус

За пълнеж 6:

1/2 чаша рикота

1/4 чаша фино нарязан салам

1/2 чаша пушена моцарела, едро настъргана

 

1. Загрейте фурната до 230 градуса за 30 минути.

2. Разточете тестото по ваш избор до желаната дебелина с точилка. Ако е необходимо, използвайте брашно за предотвратяване на тестото от залепване.

3. Изрежете толкова панцероти, колкото е възможно със стъклена чаша с желаната големина.

4. Комбинирайте всички съставки за всеки от 6-те предложения за пълнеж в купа.

5. Поставете по непълна чаена лъжичка от пълнежа в половината на всеки един от кръговете тесто.

6. Сгънете тестото на полумесец, като натиснете, за да запечатате краищата с пръсти. Поставете ги в намаслена тавичка за печене.

7. Пече се в продължение на 15 до 20 минути или докато са леко оцветени. Или изпържете на маслена баня от растително масло до златисто. Поднесете горещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта