Панирани топчици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средна глава лук
2 ч картофено пюре на прах
1 1/2 ч грах и моркови
2 зелени люти чушки
1 ч.л. лимонов сок
1 ч брашно от нахут
1/2 ч.л. синапено семе
щипка куркума
1/2 ч.л. бакпулвер
0,5 см джинджифил
1 малка връзка листа кориандър
2 ч.л. сол
Олио
Пълнежът се приготвя, както следва:
1. Смесете картофеното пюре с 1/2 ч.л. сол и 1 чаша топла вода.
2. Нарежете джинджифила, лютите чушки, кориандъра и лука ситно.
3. Загрейте олиото (около 5 супени лъжици) и добавете синапеното семе.
4. Добавете нарязаните съставки и пържете, докато лукът се зачерви.
5. Добавете морковите, граха, куркумата и 1 чаена лъжичка сол и варете на слаб огън за около 10 минути.
6. Добавете картофите (пюрето) и запържете за 5 минути.
7. Отстранете от огъня и добавете лимонов сок. Оставете да изстине.
Тестото се приготвя, както следва:
Комбинирайте брашното, 3 с.л. олио, 3/4 чаша вода, 1/2 ч.л. сол, бакпулвера и разбъркайте старателно. Когато е готово, се правят малки топки от плънката и се овалват в тестото. След това се пържат в загрятото олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ