Регистрация

Панирани топчици

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
147
Оцени рецептата

1 средна глава лук

2 ч картофено пюре на прах

1 1/2 ч грах и моркови

2 зелени люти чушки

1 ч.л. лимонов сок

1 ч брашно от нахут

1/2 ч.л. синапено семе

щипка куркума

1/2 ч.л. бакпулвер

0,5 см джинджифил

1 малка връзка листа кориандър

2 ч.л. сол

Олио

 

Пълнежът се приготвя, както следва:

1. Смесете картофеното пюре с 1/2 ч.л. сол и 1 чаша топла вода.

2. Нарежете джинджифила, лютите чушки, кориандъра и лука ситно.

3. Загрейте олиото (около 5 супени лъжици) и добавете синапеното семе.

4. Добавете нарязаните съставки и пържете, докато лукът се зачерви.

5. Добавете морковите, граха, куркумата и 1 чаена лъжичка сол и варете на слаб огън за около 10 минути.

6. Добавете картофите (пюрето) и запържете за 5 минути.

7. Отстранете от огъня и добавете лимонов сок. Оставете да изстине.

Тестото се приготвя, както следва:

Комбинирайте брашното, 3 с.л. олио, 3/4 чаша вода, 1/2 ч.л. сол, бакпулвера и разбъркайте старателно. Когато е готово, се правят малки топки от плънката и се овалват в тестото. След това се пържат в загрятото олио.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта