Панирани топчета от кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Това е страхотно мезе за приятелско или семейно събиране. Можете да сервирате дори и като основно с подходящата гарнитура. Важно е да се хапва топличко и с подходящо питие - червено вино или бира. Колкото и да изглежда пипкаво, се прави за около 40 минути.
Необходими продукти:
800 г традиционна кайма смес
3 скилидки чесън
сол, пипер и кимион на вкус
4 яйца
брашно
галета
олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Оставете каймата на стайна температура за 30-тина минути. През това време можете да си обелите и намачкате чесъна и да разбиете три от яйцата в купа. В друга купа сипете брашното, в трета - галетата.
2. Към каймата прибавете чесъна, едно яйце и подправките. Замесете.
3. Сгорещете в дълбок съд олио за пържене на маслена баня. Взимайте с мокри ръце от каймата и оформяйте топчета. Овалвайте в яйце, брашно, после галета, след това пак яйце и пак галета. Пускайте топчетата да се пържат за по около 3 минути. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
4. По желание поднесете с чеснов сос, майонеза, доматен сос или гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ