Регистрация

Панирани пълнени люти чушлета

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
426
Оцени рецептата

36 големи халапеньо люти чушки, печени и обелени

450 г сварени, обелени и почистени скариди, накълцани

2 ч.л. майонеза

2 ч.л. готов чили сос

2 ч.л.наситнени каперси

2 ч.л. наситнен зелен лук

2 ч.л. наситнен пресен магданоз

1/2 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. хрян

1/4 ч.л. червен пипер

сол и прясно смлян черен пипер

фъстъчено масло

1 3/4 ч брашно

3/4 ч бира, на стайна температура

2 яйца, на стайна температура

3 с.л. наситнен зелен лук

2 с.л. растително масло

1 1/2 с.л. кетчуп

2 ч.л. сос Уорчестър

1 1/2 ч.л. пресен лимонов сок

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. лют червен пипер

 

С малък, остър нож направете прорез около дръжката на всяко чили. Остържете семената; не късайте дръжката. Изплакнете лютите чушки. Отцедете върху кърпи. Смесете следващите девет съставки. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете по около 1 ч.л. във всяко чили (не препълвайте). Подредете лютите чушки в тавичка. Съхраняват се в хладилник. Сгорещете фъстъченото масло в голям тиган до 180 градуса. Смесете останалите съставки в голяма купа. Натопете всяко чили в сместа, така че да се покрие напълно. Сложете лютите чушки в тигана (на партиди) и запържете до златисто кафяво, като обърнете веднъж, за около пет минути. Отцедете на хартиени кърпи и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта