Панирани пълнени люти чушлета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
36 големи халапеньо люти чушки, печени и обелени
450 г сварени, обелени и почистени скариди, накълцани
2 ч.л. майонеза
2 ч.л. готов чили сос
2 ч.л.наситнени каперси
2 ч.л. наситнен зелен лук
2 ч.л. наситнен пресен магданоз
1/2 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. хрян
1/4 ч.л. червен пипер
сол и прясно смлян черен пипер
фъстъчено масло
1 3/4 ч брашно
3/4 ч бира, на стайна температура
2 яйца, на стайна температура
3 с.л. наситнен зелен лук
2 с.л. растително масло
1 1/2 с.л. кетчуп
2 ч.л. сос Уорчестър
1 1/2 ч.л. пресен лимонов сок
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. лют червен пипер
С малък, остър нож направете прорез около дръжката на всяко чили. Остържете семената; не късайте дръжката. Изплакнете лютите чушки. Отцедете върху кърпи. Смесете следващите девет съставки. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете по около 1 ч.л. във всяко чили (не препълвайте). Подредете лютите чушки в тавичка. Съхраняват се в хладилник. Сгорещете фъстъченото масло в голям тиган до 180 градуса. Смесете останалите съставки в голяма купа. Натопете всяко чили в сместа, така че да се покрие напълно. Сложете лютите чушки в тигана (на партиди) и запържете до златисто кафяво, като обърнете веднъж, за около пет минути. Отцедете на хартиени кърпи и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ