Регистрация

Панирани охлюви

Автор:
blazheva
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
670
Оцени рецептата

60 консервирани или варени охлюви

олио за пържене

стръкчета магданоз за украса

2 яйца, разделени

1 1/2 ч брашно

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер

1 с.л. зехтин

Билки - магданоз, естрагон, див лук и керевиз

 

Смесете жълтъците с брашното и зехтина. Добавете малко топла вода, за да се получи гладка, кремообразна консистенция. Подправете и се оставя да престои. Точно преди да се използва, леко обединете с разбития на сняг белтък. Отцедете охлювите и мариновайте за 1 час в зехтин и нарязани билки. Капнете охлювите в течното тесто на шепи, след това да ги извадете един по един и пуснете в горещо олио и се запържва до златисто кафяво, след това се отцеждат върху хартиени кърпи. Украсете със стръкчета пържен магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта