Регистрация

Панирани охлюви

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
942
Оцени рецептата

60 – 100 консервирани или варени охлюва, според големината

Олио за пържене

Магданоз за гарнитура

2 яйца, разделени

1 1/2 ч брашно

2 с.л. зехтин

Сол и пипер

1 с.л. Зехтин

Билки

 

Смесете жълтъците с брашното и зехтина. Добавете малко топла вода, за да се получи гладка, кремообразна консистенция. Подправете със сол и се оставя да престои. Точно преди използване, внимателно обединете с разбитите на сняг белтъци. Отцедете охлювите и мариновайте в продължение на 1 час в зехтин и нарязани билки (магданоз, естрагон, див лук и керевиз). Капнете охлювите в панировката, след това ги извадете един по един и сложете в горещото олио за пържене; запържва се до златисто кафяво, след това се отцежда на хартиени кърпи. Поднася се с със стръкчета магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта