Паниран кренвирш на шиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
6-8 кренвирша
2 яйца
140 г брашно
250 мл бира
сол и пипер на вкус
12-16 шишчета
олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
В дълбока и тясна купа разбийте яйцата. Купата на пасатора е идеална и можете да използвате пасатора, ако има приставка тип бъркалка. В противен случай - не. Налйете бирата при яйцата, разбъркайте отново, след това постепенно прибавете и брашното. Овкусете със сол и пипер и превърнете тази смес в тесто с гъстота на кексово. При нужда добавете още около 1 с.л. брашно.
Забодете всеки кренвирш на шиш или разполовете и боцнете всяка половинка на отделен шиш - така ще похабите по-малко олио. Олиото сгорещете, като прецените дълбочината му така, че да може изцяло да покрие кренвирша. Затова препоръчвам да се раздели на две по-къси прчета.
Всяко забодено кренвиршче топвайте в тестото, така че по него да се задържи дебел пласт. След това мушвайте в сгорещеното олио и дръжте докато се получи златиста и апетитна панировка - около 3 минути. Вадете върху домакинска хартия.
По желание сервирайте с доматен, майонезен или чеснов сос. Доста забавен ордьовър се получава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ