Регистрация

Палачинки с ориз, пармезан и сушени домати

Автор:
lubo
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
420
Оцени рецептата

1/2 ч лук, нарязан

1 с.л. зехтин

1 ч ориз

1/4 ч сушени домати, нарязани

1 ч.л. розмарин, сушен

2 1/2 ч пилешки бульон или зеленчуков бульон

1/2 ч.л. сол

1/2 ч настърган пармезан

1 яйце, леко разбито

 

Смесете лука и зехтина в голяма, широк тиган с плътно затварящ се капак. Гответе, като се разбърква, на слаб огън, докато лукът омекне, около 5 минути. Добавете ориза, сушените домати и розмарина. Гответе и се разбърква 1 минута на слаб огън. Добавете бульона и солта. Оставете да заври на умерен огън, като разбъркате веднъж. Покрийте и задушете на слаб огън, докато течността се абсорбира, около 15 минути. Махнете капака и добавете сиренето. Оставете да се охлади. Добавете яйцето и разбъркайте добре. С помощта на 1/4 мерителна чаша, оформете сместа с ориз на малки палачинки около 5 см в диаметър и 1 см дебелина. За да не залепва оризът по ръцете, ги изплаквайте често със студена вода. Намажете голям, незалепващ тиган с тънък слой зехтин. Загрява се на умерен огън. Добавете палачинките на партиди и запържете до златисто кафяво от едната страна, за около 5 минути. Внимателно обърнете палачинките широка шпатула и запържете до златисто кафяво от другата страна.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта