Палачинки с месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За палачинките:
4 яйца
1/2 ч вода
3 с.л. царевично нишесте
2 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. захар
3 ч.л. фъстъчено или зеленчуково олио, разделени
За месната плънка:
6 палачинки
1 с.л. царевично нишесте
3 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
340 г говежда кайма
225 г свинска кайма
2/3 ч нарязан зелен лук
1 ч.л. смлян пресен джинджифил
1 скилидка чесън, счукан
Разбийте яйцата в голяма купа с телена бъркалка. Смесете водата, царевичното нишесте, соевия сос и захарта, изсипват се в яйцата и се разбива добре. Сгорещете тиган на умерен огън. Намажете дъното с олио, намалете котлона до слаб. Разбийте сместа с яйцата; изсипете 1/4 чаша в тигана и разпределете равномерно по дъното, така че да се образува тънка палачинка. Запържете до готовност. Прехвърлете в чиния. Повторете с останалата смес, като намазвате тигана преди всяка палачинка. Поставете восъчна хартия между палачинките, за да не залепват. На месната плънка: Когато палачинките са готови, смесете царевичното нишесте, соевия сос и шерито в голяма купа. Добавете каймата, зеления лук, джинджифила и чесъна и се разбърква, докато са напълно комбинирани. Намажете по 1/2 чаша от плънката равномерно върху всяка палачинка, оставяйки около 1 см граница от едната страна. Като започнете от противоположната страна, навийте палачинката на руло. Сложете палачинките със затворения край надолу на един слой в огнеупорна чиния и поставете чинията върху решетка за задушаване на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ