Пай с ръжен хляб, синьо сирене и грозде
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 ръжен хляб (310 г), нарязан на филийки
1/2 ч масло
1/4 захар
За пая:
2 пакетчета неовкусен желатин
1/2 ч студена вода
113 г крема сирене
113 г датско синьо сирене
1 ч сметана
450 г сладко бяло грозде, без семена
Загрейте фурната до 120 градуса, след това изсушете филийките във фурната, докато са достатъчно твърди, за да се натрошат лесно, (около 20 до 25 минути). Междувременно разтопете маслото. Натрошете хляба в купа. Добавете маслото и захарта и се разбърква много добре. Натиснете трохите в тава за пай. Увеличете фурната до 180С и печете блата за 15 минути. Оставя се да се охлади, преди да напълните. След това се подготвя плънката. В средно голяма тенджера, смесете желатина с водата и варете на средно силен огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е бистра (около 6-8 минути). Охладете. В голяма купа разбийте крема сиренето, до гладкост. Намачкайте синьото сирене добре и смесете с крема сиренето. Излейте желатиновата сместа в купата със сиренето и разбъркайте добре. Разбийте сметаната на сняг и я прибавете при сиренето. Излейте пълнежа внимателно в подготвения блат. Натиснете зърната грозде изправени в пая, като оставите върховете да се показват. Охладете пая в продължение на няколко часа или докато стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ