Регистрация

Пай с месо в микровълнова фурна

Автор:
marcheva
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
235
Оцени рецептата

1 с.л. олио

1 скилидка чесън, обелена и счукана

1 малка глава лук, счукан

450 г телешка кайма

114 г наденица, свинска

450 г задушени домати, неотцедени

450 г царевица, отцедена

1 1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. чили на прах

18 узрели маслини, без костилките

2 яйца, разбити

1 ч царевично брашно

1 ч мляко

1 ч настърган чедър

 

1. Комбинирайте олиото, лука и чесъна в голяма неметална купа; сгорещете непокрито в микровълновата фурна за 2 минути или докато лукът омекне.

2. Добавете каймата и наденицата при лука и чесъна. Сгорещете, непокрито, в микровълновата за пет минути или докато месото се зачерви. Разбърква се от време на време.

3. Отцедете излишната мазнина.

4. Добавете доматите, царевицата, солта и чилито на прах. Гответе още 4 минута или докато сместа заври.

5. Докато месото се готви, смесете яйцата, царевичното брашно и млякото в средно голяма купа. Смесват се добре. Заделете.

6. Изсипете сместа с месото в квадратна, топлоустойчива, неметална тавичка.

7. Натиснете маслините отгоре.

8. Изсипете сместа с царевичното брашно върху месната смес.

9. Поръсете с настъргано сирене. Върнете в микровълновата за 10 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта