Регистрация

Пай с артишок

Автор:
Надежда
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
186
Оцени рецептата

18 филийки мек бял хляб, без коричката

3 с.л. несолено масло; разтопено

170 г маринован артишок, сърцевина, отцеден и ситно нарязан

3 с.л. майонеза

1 с.л. зелен лук, ситно нарязан (заделете малко нарязани на кръгчета пера за украса)

1/4 ч пармезан; настърган

1 с.л. пармезан; настърган за поръсване

 

Разточете всяка филия хляб с точилка и изрежете квадрат с размери 6,5 см. Намажете леко с масло от двете страни на квадратите и ги сложете във формички за печене на мъфини, като притиснете хубаво по стените на съда. Печете в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-14 минути, докато краищата са бледо златисти. Те могат да бъдат направени 2 дни предварително и се съхраняват в херметически затворени контейнери.

В купа смесете артишока, майонезата, 1 с.л. лук, 1/4 ч пармезан и сол и черен пипер на вкус. Разпределете сместа в готовите „пайчета“ и поръсете останалия пармезан отгоре. Сложете под предварително загрят грил, като внимавате да не изгорят краищата - 1 минута или докато плънката закипи. Гарнирайте със зелен лук и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта