Регистрация

Още една рецепта за фалафел

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
264
Оцени рецептата

1 1/2 ч леблебия, сварена и отцедена

1 глава лук, нарязан

1/4 ч магданоз, нарязан

3 скилидки чесън, счукани

1 с.л. бульон от леблебията

1/2 ч.л. сода

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. кимион

Сол и пипер

1 с.л. универсално брашно, плюс допълнително брашно за покриване на кюфтенцата

олио за пържене

Питки, срязани отгоре

салата от домати и лук

сос хариса по рецептата по-долу, по желание

---------------------------------- За соса хариса ----------------------------------

226 г червени чилита, почистени и нарязани

6 скилидки чесън, обелени

1 ч.л. ким

1 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. пипер

1 1/2 ч.л. кимион

1 ч.л. кориандър

Зехтин

 

Сложете сварената леблебия в блендера. Добавете лука, магданоза, чесъна, бульона, содата, подправките, солта и черния пипер. Разбийте до получаването на гладка смес. Сложете в стъклена купа и оставете в хладилника до втвърдяване, 20 до 30 минути. Оформете 12 кюфтенца. Поръсете ги леко с брашно и пържете в загрятото олио, като обръщате често, докато покафенеят. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете кюфтенцата в джоба на питките, покрийте отгоре със салата и малко сос хариса, ако желаете.

На соса: Сложете чушките и чесъна в блендера, разбийте до получаването на едро смляна паста. Добавете останалите съставки, с изключение на зехтина и разбийте до гладкост. За да съхранявате, сложете в малък буркан, полейте отгоре с тънък слой зехтин и дръжте в хладилника до употреба. Прави 1 чаша.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта